Vork en Mes

Saturday, September 10, 2005

Ontbijt houdt slank


Meisjes die regelmatig ontbijten, vooral met granen, blijven slanker dat hun generatiegenoten die de dag zonder een maaltijd beginnen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse Maryland Medical Research Institute.

De onderzoekers volgden 2.400 meisjes tien jaar lang, vanaf hun 9 jaar. Daarbij bleek dat de groep die geregeld ontbeet gemiddeld een lagere body mass index had en minder neiging vertoond tot overgewicht dan de groep die het ontbijt oversloeg. Bij meisjes die de voorkeur gaven aan een granen-ontbijt was het resultaat volgens de onderzoekers nog beter.

"Het overslaan van het ontbijt is het slechtste wat men kan doen," stipt onderzoeksleider Bruce Barton aan. Hij stelt dat de oorzaak van deze vaststellingen moet gevonden worden in de gunstige invloed van de graanvezels en gezonde producten, zoals melk en fruitsap, die meestal met een ontbijt gepaard gaan.

"Dat is een boodschap die duidelijk moet overgebracht worden naar tienermeisjes," voert Barton nog aan. "Er zijn immers aanwijzingen dat kinderen met overgewicht het gevaar lopen heel hun verdere leven problemen te zullen hebben met hun lichaamsgewicht."

De studie werd gefinancierd door het Amerikaanse National Institutes of Health en granen-producent General Mills.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home