Vork en Mes

Friday, September 09, 2005

Fruit populair tussendoortje buitenshuis


Fruit is het meest populaire hapje buitenshuis tussen de maaltijden. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau GfK in opdracht van het Nederlands Productschap Tuinbouw. In het weekend valt het fruitverbruik van de Nederlander trouwens opmerkelijk terug.

Uit het onderzoek bleek dat het grootste deel (70 procent) van alle fruitconsumpties thuis wordt genuttigd. De rest wordt op het werk, in de horeca en onderweg gegeten. Fruit moet met veel tussendoortjes concurreren, maar neemt toch 12 procent van al het volume voor zijn rekening.

Buitenshuis is fruit in Nederland zelfs het meest gegeten tussendoortje. Thuis is echter koek en biscuit nog steeds het meest favoriet als snack. Andere populaire tussendoortjes zijn brood, snoep, cake en gebak, chips en chocolade. De fruitconsumptie ligt, over de gehele dag bekeken, het laagst in de ochtend. ’s Avonds wordt er ook redelijk veel fruit gegeten, maar dan zijn koek, chips en nootjes ook erg gewild. ’s Middags zijn naast fruit opnieuw koek, maar ook snoep en chocolade erg in trek als tussendoortje. Tussen ontbijt en lunch wordt naast fruit veel koek en brood verorberd.

Vaak houdt de consument er in het weekend een heel ander ritme op na en dit gaat blijkbaar ook gepaard met andere eetvoorkeuren. Het middagmoment wordt bijvoorbeeld tijdens het weekend - vooral op zondag - voornamelijk ingevuld door chips. De fruitconsumptie in het weekend keldert vooral in de leeftijdsgroep tussen de 20 en 39 jaar. Deze leeftijdsgroep heeft overigens ook de meeste fruitmomenten buitenshuis.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home