Vork en Mes

Tuesday, September 06, 2005

Noord-Afrika goudmijn voor fastfood

Fastfood-keten Quick zal in november een derde restaurant openen in Marokko en ook in Algerije komt er binnenkort een vestiging. De hamburgers zijn bereid met rein of halal vlees en zijn razend populair. Noord-Afrika blijkt een echte goudmijn te zijn voor fastfood-ketens.

Volgens een woordvoerder van Quick is het voor een fastfoodketen relatief makkelijk om voet aan de grond te krijgen in Noord-Afrika. "De migranten uit Algerije, Marokko of Tunesiƫ kennen ons al van naam en reputatie," stelde hij. "Het zijn klanten die we al eens bediend hebben in een Franse of Belgische Quick en die geregeld terugkeren naar hun land van herkomst. Eigenlijk hebben zij de weg voor ons vrijgemaakt om de markt te veroveren."

Quick noemt de markt in Noord-Afrika veelbelovend. "In Marokko is McDonald's al actief, maar in Algerije zijn we de eerste op de markt en dat geeft ons een voorsprong tegenover de concurrentie," aldus de woordvoerder. "Bovendien leven er erg veel jongeren." Quick hoopt dat er over vijf jaar in heel Noord-Afrika zo'n vijftig Quick-restaurants operationeel zullen zijn.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home