Vork en Mes

Monday, September 05, 2005

Culinair tegen kanker


Ganzenlever, kalfswangen, pompoenpuree en chocolade. Dat zijn de wapens die 'Antwerpen Culinair' in de strijd gooit tegen kanker. Dat zijn immers de hoofdingrediënten van een degustatiediner dat op initiatief van acteur Ronald Van Rillaer in samenwerking met vier topkoks wordt georganiseerd ten voordele van 'Kom op tegen Kanker'.

De acteur kreeg het idee om 'Antwerpen Culinair' op te zetten toen hij in een krantenartikel las dat Viki Geunes van restaurant 't Zilte in Mol verkozen was tot beste Belgische jonge kok van het jaar. "Toen ik contact opnam met Viki, was hij onmiddellijk bereid om mee te werken aan het initiatief," vertelt Ronald Van Rillaer.

Op zijn beurt nam Viki Geunes contact op met een aantal collega's, waardoor uiteindelijk een degustatiediner tot stand kwam dat bereid zal worden door vier topkoks. Ook Roger Van Damme van restaurant Het Gebaar en Christophe De Koninckx van Het Pomphuis, beide bekende Antwerpse horeca-instellingen, zegden immers hun medewerking toe. Men wist zelfs de Franse kok Joël Gilbert van La Bergerie in Cahors te strikken.

Zij zijn op 28 oktober 2005 vanaf 19 uur terug te vinden in de keuken van het Hortahuis in Antwerpen, waarbij ieder één van zijn specialiteiten zal bereiden. Zo zorgt Joël Gilbert uiteraard voor een degustatie van ganzenlever, waarna Christophe De Koninckx gebreseerde kalfswangen met knolseldercrème en een mousseline van aardappel en truffel presenteert.


Voor het hoofdgerecht tekent Viki Geunes. Hij serveert een varkenslende in een jus met specerijen, een pompoenpure en gekonfijte sjalotjes. Roger Van Damme sluit het diner af met een combinatie van rood fruit en Valrhona-chocolade.

Deelnemen aan het degustatiediner kost 100 euro, wijnen inbegrepen. Tussen de gangen zijn er ook optredens voorzien van onder meer Youssif Ivanov, Jean Bosco Safari, Sofie en Boogie Boy. Zowel de koks als de artisten en de zaaleigenaar werken gratis mee aan het initiatief. Ook de Koninklijke Geneeskundige Kring van Antwerpen heeft zijn medewerking toegezegd.

Voor meer informatie over het initiatief kan men terecht op de website www.look-smile.be/antwerpenculinair. Daar kan men ook terecht voor het reserveren van een couvert.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home