Braziliaans vlees op Europese tafel
Steeds meer Europeanen eten rundvlees afkomstig uit Zuid-Amerika, vooral uit Brazilië. Vooral in Groot-Brittannië, Nederland, Italië en Duitsland is nu al tussen vijftien en twintig procent marktaandeel in handen van Zuid-Amerikaanse leveranciers. Vooral de krimpende veestapel in Europa is daar de oorzaak van.
Met 65 procent is Brazilië de belangrijkste vertegenwoordiger van de Zuid-Amerikaanse aanvoer. Argentinië volgt met 20 procent op de tweede plaats. Uruguay tekent voor 6 procent van de aanvoer. De groeiende import komt vooral door de dalende aanvoer van Europees vlees, veroorzaakt door de krimpende Europese veestapel is de belangrijkste oorzaak.
Daarnaast blijken ook veel afnemers uit de horeca een voorkeur te hebben voor Zuid-Amerikaans vlees. Ook de invoer van pluimveevlees uit Zuid-Amerika neemt sterk toe.
Met 65 procent is Brazilië de belangrijkste vertegenwoordiger van de Zuid-Amerikaanse aanvoer. Argentinië volgt met 20 procent op de tweede plaats. Uruguay tekent voor 6 procent van de aanvoer. De groeiende import komt vooral door de dalende aanvoer van Europees vlees, veroorzaakt door de krimpende Europese veestapel is de belangrijkste oorzaak.
Daarnaast blijken ook veel afnemers uit de horeca een voorkeur te hebben voor Zuid-Amerikaans vlees. Ook de invoer van pluimveevlees uit Zuid-Amerika neemt sterk toe.
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home