Vork en Mes

Sunday, September 04, 2005

Aardappel blijft populair

Jonge consumenten zijn positief over de smaak van aardappelen. Dat blijkt uit een rapport van het Nederlandse marketingbureau MDCommunicatie. Men blijft volgens de onderzoekers trouwens belang hechten aan een lekkere maaltijd.

"De steeds ruimere keuze aan maaltijdcomponenten blijkt de traditionele aardappel nog niet van de menukaart te verdringen," zegt MDCommunicatie. Daarnaast blijkt de behoefte aan lekker eten de behoefte aan snel en makkelijk eten te overtreffen. Smaak blijft een van de belangrijkste criteria voor de maaltijdkeuze.

"Ongeveer de helft van de jonge consumenten weet voor het boodschappen doen al of ze vastkokende of kruimige aardappelen gaan eten," aldus het magazine Foodpress. "Ook geeft één op de drie van de respondenten aan meer informatie over de bereidingswijze van de aardappelen te wensen."

De onderzoekers vinden het opvallend dat 56 procent van de 18- tot 36-jarigen zelf geschilde aardappels lekkerder vindt dan voorgeschilde uit het koelvak. Jongeren staan ook steeds vaker open voor het eten van aardappelen in de schil. Eenderde zegt spontaan ongeschilde krieltjes te koken en te eten. Ten slotte denkt 80 procent van de jongeren dat ze ook in 2010 nog zelf aardappelen zullen schillen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home