Vork en Mes

Thursday, September 01, 2005

Schweppes staat te koop


De Britse groep Cadbury Schweppes heeft donderdag zijn Europese drankenafdeling te koop gezet. Naast het bekende Schweppes heeft de groep ook de merken Orangina en Oasis in zijn portefeuille. De groep verkocht in 2004 1,7 miljard liter frisdrank, fruitsap en water en is de derdegrootste drankengroep in Europa.

"De groeimogelijkheden van de andere activiteiten van de groep zijn gunstiger," stelde directeur-generaal Todd Stitzer, in een verwijzing naar de snoepafdeling (chocolade en kauwgom) en niet-alcoholische drankenafdelingen in de VS en Australiƫ. De groep wil met de opbrengst van de verkoop zijn schuld afbouwen, maar anderzijds ook innoveren met een nieuwe kersen-vanillesmaak voor de Dr Pepper-frisdrank en nieuwe smaken voor de Trident-kauwgom.

De Europese drankenafdeling van Cadbury Schweppes stelt 3.000 mensen te werk. De groep heeft afdelingen in Belgiƫ, Duitsland, Spanje en Portugal en heeft een akkoord met San Benedetto in Frankrijk. In de andere Europese landen werkt de groep onder licenties.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home