Vork en Mes

Sunday, April 01, 2007

Miko investeert in koffiemachinepark

Koffieservicebedrijf Miko heeft voor dit jaar een investeringspakket van 12 miljoen euro gepland. Daarvan is één kwart tot één derde voorzien voor de uitbreiding van het koffiemachinepark. Daarnaast wil Miko ook investeren in de productie van kunststoffen. Die tak biedt volgens Miko-topman Frans Michielsen immers de mogelijkheid om een grotere omzet te boeken, al vraagt een dergelijke activiteit wel grotere investeringen.


Op lange termijn wil Miko zijn omzet en nettowinst met 8 procent per jaar laten groeien. Het Turnhoutse bedrijf realiseerde vorig jaar een nettowinst van 4,93 miljoen euro. Dat is 11 procent meer dan het jaar voordien. De omzet steeg met 9,2 procent tot 90,62 miljoen euro en werd voor 75 procent gerealiseerd in het buitenland. Het jaar voordien was dat 72 procent. De activiteiten op het gebied van koffieservice vertegenwoordigen 56 procent van de totale omzet, de kunststofafdeling de resterende 44 procent.


Miko startte vorig jaar zijn fairtrademerk Puro. De groep ging ook op overnamepad. Zo werd in de zomer een belang van 49 procent genomen in het Duitse koffieservicebedrijf Leo Coffee en werden de koffieservice-activiteiten van het Britse Collingwoods Coffee en Tea overgenomen. Miko lanceerde ook zijn investeringsplan van 6,12 miljoen euro in de fabrieken in Oud-Turnhout en in Polen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home