Vork en Mes

Sunday, March 25, 2007

Gezonde kookles in de pediatrie

Groentekok Frank Fol trekt de volgende maanden heel Vlaanderen rond om gratis kookworkshops te geven in kinderziekenhuizen. Daarmee wil men zieke kinderen vanachter hun computer halen en kennis laten maken met smakelijke gerechten die aangepast zijn aan hun specifieke ziekte.


Volgens Philip Maes, initiatiefnemer van het project en oncoloog aan het Antwerpse Middelheimziekenhuis, benadrukt dat België ongeveer 300.000 kinderen telt die als gevolg van hun ziekte lange tijd doorbrengen op de kinderafdeling van ziekenhuizen. Ze zijn volgens hem afgesneden van school en sportclubs en raken stilaan geïsoleerd, gekoppeld aan een vaak streng dieet en ziekenhuismaaltijden.


De initiatiefnemer voegt daar aan toe dat samen koken het community-gevoel versterkt. Wanneer kinderen zo’n recept onder begeleiding hebben gemaakt, krijgen ze volgens hem nadien ook meer zin om zelf aan de slag te gaan. De samenwerking met voedselconsulent Frank Fol is erop gericht om de kinderen te leren dat een dieet niet betekent dat ze elke dag toast met bouillon moeten eten.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home