Vork en Mes

Sunday, March 25, 2007

Britten stuiten op grote eierfraude

De Britse politie heeft drie managers van grotere eierverpakkingsbedrijven gearresteerd in verband met een onderzoek naar fraude met scharreleieren. Volgens de onderzoekers zou gedurende vier tot vijf jaar wekelijks één miljoen gewone eieren in Engeland zijn ingevoerd, om vervolgens in de Britse winkels als scharreleieren verkocht te worden.


De arrestanten werkten voor Heart of Englands Eggs en Stonegate, het tweede grootste eierbedrijf van Groot-Brittannië. Het Britse ministerie van landbouw kwam de fraude vorig jaar op het spoor. In het voorbije jaar werden ook al eens drie betrokkenen gearresteerd. Eerst werd een fraude met binnenlandse eieren onderzocht, maar nadien werd het onderzoek uitgebreid naar geïmporteerde eieren.


De eieren zouden afkomstig zijn uit twee Europese landen, maar verdere details daarover werden niet bekend gemaakt. Een spoor zou leiden naar Duitse bedrijven, maar de onderzoekers stellen dat de eieren zelf niet uit dat land afkomstig zijn. Groot-Brittannië importeert vooral eieren uit Denemarken, Spanje, Frankrijk, Nederland en Duitsland.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home