Vork en Mes

Sunday, March 25, 2007

Melkfabriek wapen tegen terrorisme

De nieuwe melkfabriek van Nestlé in Pakistan, die moet uitgroeien tot het grootste verzamelcentrum van melk in de hele wereld, kan een belangrijk wapen zijn in de strijd tegen het islamitisch extremisme. Dat heeft de Pakistaanse president Pervez Musharraf benadrukt bij de officiële opening van de fabriek, die gelegen is in de Punjab-regio.


Musharraf benadrukte dat Nestlé met zijn nieuwe vestiging de arme bevolking van Pakistan helpt en dus bijdraagt in de strijd tegen de wortels van extremisme en terrorisme. “De opening van de melkfabriek is de zoveelste poging van de voedingsindustrie om zijn imago van maatschappelijke verantwoordelijkheid te stimuleren,” aldus het magazine Food Navigator.


De nieuwe fabriek heeft een capaciteit van twee miljoen liter per dag. Dit zou de volgende jaren kunnen opgedreven worden tot drie miljoen liter. Dat zou het complex tot de grootste melkfabriek van de wereld maken. Volgens Nestlé-topman Peter Brabeck-Letmathe heeft het bedrijf de voorbije achttien jaar tienduizend directe en indirecte jobs gecreëerd.


De fabriek verzamelt melk van 140.000 Pakistaanse veeboeren. Pakistan is de vierde grootste melkproducent van de wereld. Nestlé werd door president Musharraf ook geloofd voor zijn samenwerking met de Verenigde Naties om in Pakistan 5.000 vrouwelijke boeren op te leiden. Nestlé kondigde eerder ook al in Brazilië een fabriek opgezet te hebben voor de productie van goedkope koffie en melkpoeder voor de arme bevolking.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home