Vork en Mes

Friday, August 26, 2005

Ook Leffe en Hoegaarden op thuistap?

Het is niet uitgesloten dat binnenkort Leffe en Hoegaarden thuis kunnen getapt worden. In oktober pakken Inbev en Philips in Nederland alvast uit met een thuis-tapinstallatie. De brouwerij wil zijn thuistap echter ook ter beschikking stellen van Grolsch en Bavaria. Later zou kunnen gedacht worden aan enkele speciaalbieren.

Philips en Inbev openen met de thuistap Perfect Draft in Nederland de aanval op de Beertender van Heineken en Krups. In oktober liggen de nieuwe tapinstallatie en de biervaatjes van zes liter in de Nederlandse winkels. Aanvankelijk worden daarop alleen merken van Inbev (Hertog Jan, Dommelsch en Jupiler) getapt. De vaatjes Grolsch komen twee maanden later op de markt.

Philips hoopt met de introductie te profiteren van de cadeaumaand december. Mogelijk komen later ook speciaalbieren van Inbev, zoals Leffe of Hoegaarden, op de thuistap. De thuistap verscheen vorig jaar onder de naam PerfectDraft op de markt in Belgiƫ en Luxemburg. Volgende maand beginnen Philips en Interbev met de verkoop in Duitsland, met Beck's als belangrijkste biermerk. Het concern bekijkt ook mogelijkheden in andere landen, maar de aanwezigheid van een echte biertapcultuur is een voorwaarde.

In tegenstelling tot de Beertender van Heineken is de PerfectDraft een open systeem, dat toegankelijk is voor alle brouwers.
"Als Heineken morgen een licentie aanvraagt voor PerfectDraft, zullen we dat ernstig overwegen," benadrukte Inbev tijdens de Nederlandse voorstelling van de thuistap.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home