Vork en Mes

Thursday, August 25, 2005

Vraagtekens bij vleesvervangers

De Nederlandse Vegetariƫrsbond (NVB) begint een onderzoek naar vleesvervangers. De organisatie is bang dat supermarkten vegetarische producten verkopen die toch dierlijke aroma's, bouillon of gelatine bevatten. De vegetariƫrs hebben de indruk dat fabrikanten iets te gretig inspelen op de trend naar vegetarisme en daarbij de zorgvuldigheid uit het oog verliezen.

De directe aanleiding voor het onderzoek is een recente vondst van visaroma in vegetarisch broodbeleg van de supermarktketen Albert Heijn. "Wij zijn bang dat AH niet de enige supermarkt is waar het mis gaat," vertelde een NVB-woordvoerder aan het Algemeen Dagblad. "Consumenten klagen bij ons steeds vaker over dit soort misstanden. Zij worden in feite misleid."

Volgens de NVB zetten veel fabrikanten veel te makkelijk het zogenoemde V-teken op verpakkingen om aan te geven dat een product geen vis of vlees bevat. "Wij zijn de enige instantie die in Nederland een onafhankelijk vegetarisch keurmerk uitgeeft," aldus de organisatie. Er wordt aan toegevoegd dat Albert Heijn inmiddels zijn excuses heeft gemaakt voor de fout.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home