Minder vlees op Nederlands brood
Nederlanders kopen steeds minder vlees. De verkopen daalden het afgelopen halfjaar met 2,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vooral gekookte worst is minder in trek (9 procent minder), ribvlees en spek zijn juist meer gewild (10 procent). Dat melden de Nederlandse Productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE).
De verkopers spreken zelf van een beginnend herstel in de aankopen, aangezien de daling in het tweede kwartaal minder scherp was dan in het eerste. De prijzen trokken in het tweede kwartaal iets aan. Behalve ribvlees en spek vinden ook rund- en kalfsvleeswaren meer aftrek. Daarvan ging 3,4 procent meer over de toonbank dan in het eerste halfjaar van 2004.
Uit het marktonderzoek van de PVE blijkt verder dat 90 procent van de vleeswaren wordt gekocht in supermarkten. De supers spelen een grote rol in de verkoop van voorverpakte vleeswaren. Nog maar 2,5 procent van het broodbeleg wordt ter plekke gesneden.
De verkopers spreken zelf van een beginnend herstel in de aankopen, aangezien de daling in het tweede kwartaal minder scherp was dan in het eerste. De prijzen trokken in het tweede kwartaal iets aan. Behalve ribvlees en spek vinden ook rund- en kalfsvleeswaren meer aftrek. Daarvan ging 3,4 procent meer over de toonbank dan in het eerste halfjaar van 2004.
Uit het marktonderzoek van de PVE blijkt verder dat 90 procent van de vleeswaren wordt gekocht in supermarkten. De supers spelen een grote rol in de verkoop van voorverpakte vleeswaren. Nog maar 2,5 procent van het broodbeleg wordt ter plekke gesneden.
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home