Vork en Mes

Wednesday, September 21, 2005

Industriele groenten zijn weer kraakvers


Industrieel verwerkte groenten kunnen weer plukvers uitzien. Dat is de bedoeling van het Amerikaanse bedrijf Viands Concerted. Maar naar het bedrijf beweert, blijft het niet bij het uiterlijk, maar zorgt zijn verwerkingsproces dat de groenten ook hun originele kleur, smaak en natuurlijke zoetheid behouden en ook langer te behouden zijn.

Viands Concerted zegt daarbij een natuurlijke verwerkingsmethode te gebruiken waarbij geen additieven of bewaarmiddelen worden gebruikt. "Dat is een belangrijk element om de consument, die tegenwoordig een duidelijke voorkeur heeft voor natuurlijke producten, te overtuigen," schrijft het magazine Food Navigator.

Er wordt aan toegevoegd dat het bewerkingsproces - Lintonizing - een revolutie zou kunnen betekenen in de productie van industrieel bereide groenten. Het kan volgens Viands Concerted gebruikt worden om groenten en aardappelen van een betere kwaliteit op de markt te brengen.

Lintonizing zorgt er volgens Viands Concerted voor dat gekookte groenten hun vers karakter behouden door hen te dwingen hun celstructuur te veranderen. "Daardoor zouden ze in de koelrekken 45 tot 60 dagen langer bewaard kunnen blijven, wat een belangrijke stap kan betekenen voor de fresh-cut sector, één van de snelst groeiende sectoren van de groentenmarkt," aldus Food Navigator. "Broccoli komt volgens het bedrijf zelfs na dertig dagen diepgevroren te zijn, vers uit de verpakking.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home