Vork en Mes

Sunday, April 01, 2007

Sunco in Nederlandse handen

Het Belgisch-Nederlandse private-equityfonds Bencis Capital Partners verkoopt Sun Beverages Company (Sunco) uit Ninove aan het Nederlandse Refresco. Sunco bottelt onder meer de merken Pepsi, 7UP, Lipton Ice Tea en River Cola. Sunco werkt voor bedrijven als Pepsico, Unilever, Aldi en Carrefour, maar heeft ook een aantal eigen merken. De groep heeft vestigingen in België (Sunco), Nederland (Frisdranken Industrie Winters), Frankrijk (Saint-Alban) en Spanje.


Sunco heeft 500 medewerkers. Refresco is gespecialiseerd in fruitsappen en andere soft drinks en heeft veertien vestigingen in Europa. De groep is grotendeels in handen van Ijslandse investeerders rond de beursgenoteerde FL Group. De Sunco-groep ontstond in juli 1998 door de overname van de bottelarijen Sunco, Winters en Saint-Alban door het management van Sunco en KBC Investco. De drie bedrijven behoorden toe aan de Amerikaanse groep TLC. Die bleef tot de overname van Sunco door Bencis in het kapitaal zitten.


Refresco nam de voorbije maanden ook al het Poolse Kentpol en het Britse Histogram over. Refresco, gespecialiseerd in fruitsappen en andere soft drinks, telt over heel Europa veertien productiesites en realiseerde vorig jaar een omzet van 660 miljoen euro. Bencis Capital Partners ontstond eind 2004 als een afsplitsing van het Nesbic Buy-Out Fund, één van de vier fondsen van de private-equitygroep Nesbic. Dat is een volle dochter van de Fortis-groep. Die laat de fondsen van Nesbic nu echter uitdoven.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home