Vork en Mes

Sunday, April 01, 2007

AmBev koopt in Brazilië en Canada

De Braziliaanse Inbev-dochter AmBev heeft twee overnames gerealiseerd. In Canada kocht AmBev-dochter Labatt Brewing de brouwerij Lakeport Brewing Income Fund, terwijl in Brazilië de lang verwachte overname van Cervajaria Cintra werd gemeld. De twee overnames moet het aandeel van Ambev op beide markten gevoelig verhogen.


Met de overname van de Braziliaanse brouwer Cervajaria Cintra is een bedrag van ruim 112 miljoen euro gemoeid. De overname moet AmBev naar eigen zeggen toelaten om zijn productie van bier en frisdranken op de Braziliaanse markt op te drijven. De verkoop omvat twee brouwerijen met een gezamenlijke capaciteit van 420 miljoen liter bier en 280 miljoen liter frisdrank. De merknaam Cintra en het distributienetwerk van de Braziliaanse brouwerij werden niet mee overgenomen.


Daarnaast werd gemeld dat Labatt Brewing 91,43 procent van de Canadese brouwerij Lakeport Brewing Income Fund uit Ontario in bezit heeft. Lakeport zal van de Toronto Stock Exchange geschrapt worden. Met de transactie is een bedrag van € 201,4 miljoen gemoeid. Lakeport Brewing brouwt negen eigen soorten bier, waaronder Lakeport Honey Lager en Lakeport Pilsener, die tot de best verkochte merken van de provincie Ontario behoren.


Met de overname van Lakeport ziet Labatt zijn marktaandeel in Ontario met 8 procent stijgen tot 40 procent. Vorig jaar groeide omzet van Lakeport met 70 procent tot 87 miljoen euro. AmBev, de moedermaatschappij van Labatt, is voor 56,92 procent van InBev.

1 Comments:

  • At 11:27 PM , Blogger mrkdvsn said...

    It is worthwhile reading this blog. I was searching such kind of blog for a long time but now I think I got a blog of my interest. I am thankful for these all suggestions mentioned under this blog.cursus startende ondernemer

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home