Vork en Mes

Thursday, September 29, 2005

Sperziebonen en spinazie voor kinderen

Nederlandse ouders die hun kinderen groente willen laten eten, kunnen het beste sperziebonen op tafel zetten, want dat is er volgens een onderzoek van Market Respons verreweg de populairste groente, gevolgd door spinazie. De meest gehate groenten zijn spruitjes.

Ondanks de haast spreekwoordelijke weerzin tegen spruitjes, zei één op de vijf ouders dat hun kroost deze 'kabouterkool' toch wel te pruimen vindt. De meeste ouders (80 procent) beweerden gerechten die door hun kinderen afgewezen werden de volgende keer gewoon weer op de borden te scheppen. Slechts één op de acht ouders schotelt hun kinderen niet nogmaals een eerder terzijde geschoven groente voor.

Over het algemeen gaan aardappelen, pasta, vlees en groente nog wel boven uitgesproken kindergerechten als pannenkoeken, patat en pizza. Toch blijkt uit het onderzoek dat de helft van de kinderen te weinig groenten eet. In de helft van
de gezinnen moeten de kinderen weinig van groenten hebben, maar ook in de andere helft krijgt ruim eenderde van het kroost te weinig groenvoer binnen.

Driekwart van de gezinnen denkt dat hun kinderen te weinig vitamines binnen krijgen. Tweederde vult dat aan met fruit en een kwart met een vitaminepil.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home