Belegen onderzoek?
Britse onderzoekers hebben een verrassend verband aangetroffen tussen de consumptie van veel vis op jonge leeftijd en het overlijden aan een beroerte op latere leeftijd. De conclusie is opmerkelijk omdat op dit moment vooral aandacht is voor de vele positieve eigenschappen van visconsumptie.
Vooral het hoge gehalte aan omega-3-vetten wordt geprezen en wereldwijd raden overheden burgers dan ook aan om één keer of vaker vis te consumeren. Dit zou goed zijn voor het hart, de botten en mogelijk zelfs beschermen tegen verschillende vormen van kanker.
Britse onderzoekers hebben echter de gegevens van een grootschalig onderzoek van vlak voor de tweede wereldoorlog opnieuw geanalyseerd. Tussen 1937 en 1939 werd een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de voedingsgewoonte van Britten. In combinatie met gegevens over het verdere levensverloop van de deelnemers komen de wetenschappers nu tot de conclusie gekomen dat veel visconsumptie in de jeugd kan leiden tot een beroerte op latere leeftijd.
Vooral het hoge gehalte aan omega-3-vetten wordt geprezen en wereldwijd raden overheden burgers dan ook aan om één keer of vaker vis te consumeren. Dit zou goed zijn voor het hart, de botten en mogelijk zelfs beschermen tegen verschillende vormen van kanker.
Britse onderzoekers hebben echter de gegevens van een grootschalig onderzoek van vlak voor de tweede wereldoorlog opnieuw geanalyseerd. Tussen 1937 en 1939 werd een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de voedingsgewoonte van Britten. In combinatie met gegevens over het verdere levensverloop van de deelnemers komen de wetenschappers nu tot de conclusie gekomen dat veel visconsumptie in de jeugd kan leiden tot een beroerte op latere leeftijd.
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home