Vork en Mes

Tuesday, September 27, 2005

Smaken verschillen

Duitsland houdt van appelsmaak, de Fransen van vanille. Dat blijkt een onderzoek van Leatherhead Food International en Brain Juicer. Daarbij kwam naar voor dat smaakvoorkeur onder consumenten in verschillende lang niet altijd identiek is. Opvallend is wel dat de drie onderzochte landen - Britten, Duitsers en Fransen - niet van chocolade zouden houden.

Een smaakstof die in het ene land populair is, hoeft volgens de onderzoekers in een ander land niet aan te slaan. Fruitsmaken zijn in alle drie landen populair, maar in Duitsland is 75 procent van de ondervraagden enthousiast over appelsmaak, in Frankrijk 51 procent en in het Groot-Brittanniƫ maar 43 procent. Ook sinaasappel scoort in Duitsland
beduidend beter dan in de andere twee landen. Vanille is zeer populair bij 24 procent van de Fransen, maar bij slechts 12 procent van de Britten en 6 procent van de Duitsers.

Over chocolade en caramel zijn consumenten in alle drie landen vrij negatief, maar vooral in Groot-Brittanniƫ en Duitsland, waar ruim tweederde caramel en 60 procent chocolade associeert met ongezond voedsel. Bij niet-zoete smaken scoren groenten, en dan vooral tomaat, goed als gezonde smaakmaker in Groot-Brittanniƫ en Frankrijk. Tweederde van de Fransen
vinden alle producten met kunstmatige smaakstoffen ongezond. In alle drie landen menen de ondervraagden dat voeding te veel geur-, kleur- en smaakstoffen bevat.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home