Nederland blijft van aardappel houden
De Nederlandse consument vindt de aardappel nog altijd bijzonder lekker. Dat blijkt uit een onderzoek van aardappelverwerker Aviko. Vooral de smaak is voor de Nederlander een reden om de aardappel nog altijd op tafel te zetten. Bovendien vindt hij dat de aardappel ook geen dikmaker is.
Voor 51 procent van de Nederlandse consumenten zijn aardappelen nog steeds een lekker basisingrediƫnt van de dagelijkse warme maaltijd. Gerechten als pasta en rijst komen met respectievelijk 22 en 14 procent op een tweede en derde plaats.
De gebakken aardappel en de stamppot zijn in Nederland nog altijd favoriet. Ruim 85 procent waardeert het met een rapportcijfer van zeventig procent of hoger. Ook andere bereidingsvormen, zoals koken, gratineren, stomen of ovenbereid mogen rekenen op een aanhang van minstens 53 procent.
Bijna 80 procent van de Nederlanders vindt dat de aardappel geen dikmaker is.
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home