Vork en Mes

Tuesday, September 27, 2005

Carlsberg sluit vestigingen


Het op één na grootste Europese brouwerijconcern, het Deense Carlsberg, wil op lange termijn zowat de helft van zijn 29 brouwerijen sluiten. Zoals topman Nils S. Andersen dinsdag in een interview met de Kopenhaagse economische krant "Brsen" bekendmaakte, zal slechts in 15 "hoofdbrouwerijen" nog bier geproduceerd worden.

Met die maatregel wil Carlsberg zich aanpassen aan de daling van de vraag naar bier die zich in heel Europa voordoet. Bij de 14 kleinere productie-eenheden die gesloten zullen worden, zijn ook de Duitse dochterbrouwerijen in Lübz, Braunschweig en Görlitz. Jens Peter Skaarup, woordvoerder van Carlsberg, verklaarde dat het sluitingsplan een project op lange termijn is, dat nog niet concreet is en dat nog niet is vastgelegd in de tijd.

Als er een kentering zou komen, en de vraag naar bier eventueel zou stijgen, zou daar eventueel rekening mee kunnen worden gehouden. Het Deense concern heeft in 2004 zowel de Holsten-brouwerijen met hoofdzetel in Hamburg als de
Feldschlöchen-brouwerij met hoofdzetel in Dresden overgenomen. Carlsberg is het vijfde grootste brouwerijconcern ter wereld.

1 Comments:

  • At 10:57 PM , Blogger blogpromo said...

    Hey, I really like your blog. Also did you know that there is a 90% chance you have spyware or adware on your computer right now! Spyware and Adware viruses have rapidly become the number one threat to your computer

    I have a ##Spyware review## site/blog. It pretty much covers ##spyware and adware##removel plus other related stuff.

    Please come and check it out if you get time :-)

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home