Vork en Mes

Sunday, September 25, 2005

Agave is meer dan tequila


Het sap van de agave-plant, bekend als grondstof voor de Mexicaanse drank Tequila, is een dieetmiddel en bestrijdt cholesterol. Dat is tenminste de conclusie van Mexicaanse wetenschappers. Maar wanneer er alcohol van gemaakt wordt, verdwijnen helaas al die positieve eigen schappen.

Onderzoekers van de universiteit van Guadalajara kwamen tot de conclusie dat de agave stoffen omvat die bij dieren cholesterol bestrijden en de opname van vetten in het lichaam tegengaan. Tests op menselijke proefpersonen zijn inmiddels gestart en onderzoeksleider Jorge Segura stelt dezelfde resultaten te verwachten. Deze tests zouden achttien maanden duren.

Segura stelt te hopen dat dit onderzoek een nieuwe markt zal openen voor de duizenden Mexicaanse agave-telers. Die hebben de voorbije jaren de prijzen zien dalen omdat het aanbod de vraag ver overtreft.

1 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home