Vork en Mes

Wednesday, September 21, 2005

Beweging maakt light overbodig

Wie gewoon gezond eet en genoeg beweegt, heeft geen light producten nodig. Dat blijkt uit een studie van het onderzoeksbureau Millward Brown/Centrum. De meeste ondervraagden waren van mening voor zichzelf geen noodzaak te zien aan light producten.

Men erkent wel dat mensen steeds dikker worden en ondervraagden vinden dan ook dat de komst van light producten op de markt een goede ontwikkeling is. In lijn met het toenemende aanbod is het gebruik van light producten de laatste jaren dan ook fors gestegen. Toch zegt een meerderheid (60 procent) nog steeds helemaal geen light producten te gebruiken.

"Light producten zijn minder lekker en als het op smaak aankomt zijn ze niet bereid om concessies te doen," bemerkten de onderzoekers. "Daarnaast vormt het idee dat aan light producten kunstmatige, onnatuurlijke stoffen zijn toegevoegd een belangrijke belemmering voor het gebruik ervan," stellen ze nog. Gesteld wordt dat fabrikanten moeten zorgen dat ze in hun communicatie duidelijk en geloofwaardig overbrengen dat light producten goed smaken en uiteraard niet ongezond zijn.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home