Vork en Mes

Friday, August 26, 2005

Recepten via iPodKraft Foods is gestart met het aanbieden van recepten op iPods. De recepten kunnen gedwonload worden op het weinig gebruikte Notes-gedeelte van de digitale muziekspeler. Door het gebruik van die technologie wil het bedrijf in contact blijven met de mobiel geïnspireerde klant.

"Steeds meer consumenten vertoeven buitenshuis en ver van hun internet-verbindingen," vertelde Ian Smith, directeur digitale marketing bij Kraft, aan het magazine Adage. "We moeten dan ook manieren zoeken om hen de recepten te bezorgen op de locaties waar zij zich bevinden."

Smith stelde daarbij dat de nieuwe media in de toekomst nog op meer belangstelling van Kraft zouden kunnen rekenen. Naast de iPod-technologie, wil de voedingsgigant ook experimenteren met text-messaging op mobiele telefoons en pda-toestellen.

Het experiment met de iPods startte eind juli. Sindsdien zouden al verscheidene duizenden mensen de recepten hebben gedownload. "Kraft is daarbij vooral geïnteresseerd om te weten of de klant de downloads op iPod nuttig vinden," aldus Smith. Op het eerste gezicht lijkt het experiment volgens de Kraft-zegsman alvast aan te slaan.

Indien het project aanslaat, wil Kraft in ieder geval verder op de digitale toer gaan. Dan zouden de consumenten wellicht hun eigen recepten-box kunnen downloaden uit de lijst van meer dan 6.000 gerechten op kraftfoods.com.

Kraft is volgens Adage het eerste bedrijf uit zijn sector dat inspeelt op het succes van de iPod. "Door het gebruik van het Notes-gedeelte worden de recepten afzonderlijk van de audio-bestanden opgeslagen," merkt het magazine op. "Ze nemen ook minder dan één megabyte in beslag."

Ian Smith benadrukte dat de meeste mensen de iPod louter zien als een muziekspeler, maar dat men er in werkelijkheid alles kan op opslaan. Dat is eerder al gebeurd met boeken en foto's. Critici merken echter op dat een iPod niet geschikt is voor visuele activiteiten. Het scherm is volgens te klein om goed leesbaar te zijn, al zou Apple denken aan een iPod met een groter scherm en wellicht video.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home