Vork en Mes

Sunday, September 09, 2007

Belovo investeert in eierproductie

Belovo, gespecialiseerd in producten op basis van eieren, investeert 20 miljoen euro. Daarmee kan het bedrijf uit een herstructurering klimmen die twintig banen heeft gekost. Belovo stelt vandaag een honderdtal mensen tewerk, van wie een vijftigtal in Bastenaken, twintig in Vlaanderen en een dertigtal in het buitenland. Het geld is onder meer afkomstig van de investeringsbank WCI, terwijl ook de Waalse regering drie miljoen euro leent.


De steun heeft als doel van Belovo een wereldleider te maken in de productie van het cholestorolarme Columbus-ei en in de extractie van proteïnen op basis van eieren, een product dat in de farmaceutica, de cosmetica en moedermelksubstituten gebruikt wordt. Met de investering zal ook een nieuwe fabriek in Bastenaken opgestart worden voor de ontwikkeling van producten met een hoge toegevoegde waarde.


Momenteel voert Belovo dergelijke producten al uit naar 54 landen. Op korte termijn zouden er in Bastenaken twintig jobs bijkomen. In maart van dit jaar kondigde de directie van Belovo nog aan dat er veertig banen moesten verdwijnen. Een tekort van 2,5 miljoen euro lag aan de basis van de beslissing om de banen te schrappen. Die besparingsmaatregel moest de toekomst van het bedrijf veilig stellen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home