Vork en Mes

Sunday, April 01, 2007

Bloesemfeesten introduceren fietstaxi

April betekent voor Haspengouw in de eerste plaats de periode waarin de duizenden fruitbomen in bloesem staan. Het gebeuren is meteen één van de openers van het Vlaamse toeristische seizoen. Naar traditionele gewoonte organiseert het Limburgse provinciebestuur rond het gebeuren een hele reeks toeristische en gastronomische activiteiten.


De bakkersbond van Sint-Truiden ontwierp daarvoor dit jaar een Katarakt-gebak, een koekje in de vorm van een appel en peer, met een natuurlijke fruitsmaak en afgewerkt met stroop uit Vrolingen. Restaurants en eethuisjes passen in april hun kaart aan en tot 1 mei vindt dit jaar in de stadshallen ook een streekproductenmarkt plaats. Gastronomie is echter niet de enige trekpleister. Fietsen, wandelen en een autonetwerk lokken de meeste toeristenen zowat overal in de regio kunnen bezoekers fiets- en wandellussen volgen.


Een primeur dit jaar is de fietstaxi. Toeristen kunnen zich laten rijden in een overdekte driewieler, die het midden houdt tussen een motorfiets, een ligfiets en een riksja. Het futuristische transportmiddel biedt plaats aan twee toeristen, die daarbij uitleg krijgen van de bestuurder-gids. Sint-Truiden biedt de fietsmobiel ook na de bloesemmaand aan om stad en streek te verkennen.


Naast de fietstaxi staat ook een gloednieuw bloesemtoerbusje ter beschikking. Een extraatje is het kamperen tussen de bloesems. Fruitteler Vaes uit Helshoven laat maandagnacht 30 april zeventig toeristen kamperen rond een knetterend kampvuur in een boomgaard. Een theatergroep brengt verhalen en muziek. Op zondagen bieden de fruitbedrijven daarenboven ook bloesemterrasjes aan.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home