Vork en Mes

Sunday, April 01, 2007

Bavik verdrievoudigt brouwcapaciteit

De West-Vlaamse brouwerij Bavik investeert dit jaar 3 miljoen euro in nieuwe infrastructuur. Het geld gaat naar tien nieuwe gist- en lagertanks, terwijl ook de brouwzaal wordt uitgebreid. De brouwerij uit Bavikhove wil zijn brouwcapaciteit verdrievoudigen en jaarlijks 500.000 hectoliter bier produceren. Het bouwproces wordt bovendien volledig computergestuurd.


Door de uitbreiding van de brouwzaal wordt de brouwcapaciteit verdrievoudigd en ook volledig computergestuurd. Deze uitbreiding wordt gekoppeld aan de constructie van een volledig nieuw gebouw aan de reeds bestaande brouwzaal. Een nieuw reinigingsstation met drie tanks van 5.000 liter moet het mogelijk maken alles volautomatisch te reinigen, zodat in de meest hygiƫnische omstandigheden kan worden gewerkt.


Ondertussen worden ook twee nieuwe grondstoffensilo's met elk een capaciteit van twintig ton geplaatst. Ook wordt de capaciteit van de afvullijn voor vaten verdubbeld tot 400 vaten per uur. Alles moet eind 2007 operationeel zijn, waarmee Bavik klaar moet zijn om de verdere groei op de binnenlandse markten en exportmarkten te ondersteunen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home