Vork en Mes

Saturday, October 22, 2005

Selenium voorkomt kanker

Het mineraal selenium, dat voorkomt in onder meer vis, graanproducten, knoflook, tomaten en broccoli, voorkomt verschillende vormen van kanker.

Ook verlengt het voedingssupplement het leven van mensen die al kanker hebben. Met name patiƫnten met longkanker, prostaatkanker en dikke-darmkanker hebben veel baat bij selenium.

Dit blijkt uit een nieuwe studie, waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in het medisch wetenschappelijke tijdschrift Lung Cancer. Dit onderzoek laat zien dat longkankerpatiƫnten hun overlevingstijd meer dan verdubbelen als zij dagelijks 200 microgram selenium slikken. Ook verbetert hun kwaliteit van leven aanzienlijk.

Wetenschappers vermoeden al langer dat er een heilzame werking van dit mineraal uitgaat. Een langdurend internationaal onderzoek naar kankerpreventie met selenium moet daar in de komende maanden uitsluitsel over geven. Al eerder toonde een Nederlandse studie aan dat selenium prostaatkanker voorkomt. Mannen die selenium slikken hebben 30 procent minder kans om prostaatkanker te krijgen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home