Vork en Mes

Saturday, October 22, 2005

Appels tegen astma

Twee appels per dag eten beschermt tegen astma en Alzheimer. Dat blijkt uit internationaal onderzoek en staat in het blad van LAVA, de koepel van zes grootste fruit- en groenteveilingen in ons land.

Uit onderzoek van het St. Georgeziekenhuis in Londen bleek eerder al dat het eten van minstens vijf appels per week de ademhaling en de longfuncties sterk verbeteren. Proefpersonen die gedurende vijf jaar meer dan vijf appels per week aten bleken 13,8 cm grotere longen te hebben dan wie nooit een appel at.

De Cornell Universiteit in New York toonde bovendien aan dat er een link is met de ziekte van Alzheimer. Het eten van appels beschermt immers ook tegen oxidatiestress in de hersencellen, een aandoening die het hersenweefsel beschadigt zoals dat het geval is bij Alzheimer.

De goede resultaten worden toegeschreven aan antioxidanten, waarvan de appel een krachtige leverancier is. Eén enkele appel heeft hetzelfde antiodixerend effect als 1500 milligram vitamine C. De concentratie is vijf keer sterker in de schil. Antioxidantia beschermen ook tegen hart- en vaatziekten en kankers van het hoofd- en halsgebied, slokdarm en maag.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home