Vork en Mes

Thursday, March 06, 2008

Unilever start nieuwe onderzoekscentra

Het concern Unilever heeft in het Nederlandse Vlaardingen zijn eerste Centre of Excellence Structured Emulsions. Daar ontwikkelen 225 onderzoekers margarines, mayonaises, spreads, saladedressings en roomalternatieven. In deze nieuwe context wil de multinational innovatieve producten ontwerpen die bijdragen aan de groei. Vlaardingen is het eerste van de in totaal zes wereldwijde Centres of Excellence (CoE) voor productontwikkeling die de Unilever groep heeft gepland.


”De uitdagingen liggen vooral op de terreinen van de natuurlijke voedingsstoffen in oliën,
gezondere keuzes en functional foods,” aldus Carla Hilhorst, directeur van CoE Vlaardingen.
Ook zij ziet mogelijkheden om tegenwicht te bieden aan de stijgende kosten van grondstoffen door ingrediënten efficiënter te benutten en nieuwe technologieën in te zetten. Uit twintig landen werden de R&D-experten gerecruteerd om in de nieuwe CoE Structures
Emulsions te werken.


Naast Vlaardingen omvat CoE Structured Emulsions ook locaties in Dijon (France)
en Englewood Cliff (VS). Ook wenst Unilever zijn CoE in te planten in Duitsland, Polen, Italië, en Groot-Brittannië. In totaal zijn er bij Unilever 2.800 mensen werkzaam in onderzoek en ontwikkeling en wordt jaarlijk ongeveer een 900 miljoen geënvesteerd. Het CoE wil ook het grootste Europese productontwikkelingscentrum van Unilever voor foodsolutions, producten en dienstverlening voor de professionele keuken, herbergen. Tergelijkertijd is er het Europees centrum voor verpakkingstechnologie gehuisvest. (HJL)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home