Vork en Mes

Tuesday, December 04, 2007

Univeg werkt samen met Turkse Alara

De Univeg Groep uit Sint-Katelijne-Waver heeft met de aandeelhouders van van de Turkse onderneming Alara een akkoord bereikt voor aandeelovername, onder voorbehoud van de goedkeuring van de mededingingsauthoriteiten. Beide firma's zullen samenwerken en kersen en vijgen leveren aan hun wereldwijd klantenbestand. Tegelijkertijd neemt Univeg de Belgische firma New Fruit Company (NFC) over.


NFC is Alara's partner voor het vermarkten, verkopen en verdelen van de produkten aan Europese retailers. Daardoor kan Univeg zijn marktaandeel vergroten. Alara is wereldwijd verdeler van verse vijgen en de belangrijkste kersenexporteur naar Europa. Het partnership betekent voor Univeg, nu goed voor een omzet van 2,2 miljard euro, een verdere uitbreiding van het productengamma.


Univeg is als distributeur van verse producten actief in 22 landen. Alara heeft 67 vaste personeelsleden in dienst, maar stelt tijdens het plant- en oogstseizoen 3.000 werknemers tewerk. De Turkse groep heeft 300 hectare eigen vijgen- en kersenplantages en doet een beroep op 10.000 zelfstandige telers. De groep staat zelf in voor het kweken van nieuwe vijgen- en kersenbomen en heeft daarvoor 130 hectare ter beschikking.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home