Vork en Mes

Tuesday, November 27, 2007

Nieuwe Michelingids voor België en Luxemburg

In de nieuwste editie van de MIchelingids, die van 2008, krijgen twee Belgische toprestaurants opnieuw drie sterren toegewezen. Het gaat om ‘De Karmeliet’ in Brugge en ‘Hof van Cleve’ in Kruishoutem. De chefs van deze restaurants worden op deze manier beloond voor hun harde werk. De gids verschijnt op 29 november 2007.

Het Brusselse ‘Comme Chez Soi’ behoudt zijn twee sterren, samen met acht andere Vlaamse restaurants. ‘’t Zilte in Mol klimt van één naar twee sterren, terwijl ‘’t Oud Konijntje’ in Waregem zijn tweede ster verliest. Ook elf nieuwe restaurants werden met één ster opgenomen in de Michelingids. Onder meer ‘Marcus’ in Deerlijk en ‘C-Jean’ in Gent-centrum mogen trots zijn op hun keuken. Tien andere restaurants verloren hun ster.

In totaal zijn 78 Belgische restaurants in de gids opgenomen. Geen enkel Luxemburgs restaurant kreeg drie sterren toegekend. Voorts heeft Luxemburg twee twee-sterren restaurants en tien met één ster. Voor Luxemburg kwamen er maar twee nieuwe restaurants bij in de gids. In totaal bevat de Michelingids informatie over 1.874 adressen in België en Luxemburg. (LD)

1 Comments:

  • At 11:43 PM , Blogger Gerrit Jan Groothedde said...

    Nou ja, "andere Vlaamse restaurants"... ik weet dat Brussel de hoofdstad van Vlaanderen is, maar ik zou Comme Chez Soi toch geen "Vlaams" restaurant willen noemen. Pierre Wynants spreekt zelfs geen Nederlands. Lionel Rigolet wel.

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home