Vork en Mes

Wednesday, December 05, 2007

Croustifrance bouwt derde Franse fabriek

Croustifrance, de Franse bakkerijafdeling van de Belgische voedingsgroep Vandemoortele, investeert 25 miljoen euro in de bouw van een nieuwe fabriek in Noord-Frankrijk. Croustifrance heeft al fabrieken in Reims en in Arras. In Arras komt daar nu nog een tweede fabriek bij. In de nieuwe vestiging zal vooral diepgevroren traditioneel brood en baguettes worden gemaakt. Tegen begin 2009 moet de eerste productielijn operationeel zijn.


Daarna worden er nog twee lijnen bijgebouwd. De fabriek zal een capaciteit hebben van 40.000 ton per jaar en zal bij de aanvang 70 mensen tewerkstellen. Naast de productiehal komt er ook een diepvriesmagazijn. Het is de bedoeling dat daar de producten opgeslagen worden van de drie vestigingen van Croustifrance. Vandaaruit gebeurt ook de verdeling in Frankrijk, de Benelux en Groot-Brittannië.


Vandemoortele bekleedt in Europa een toppositie in diepvriesbakkerijproducten. De groep staat vooral sterk in viennoiserie – zoals croissants en rozijnenbroodjes - speciale broden, ready-to-eat-producten en donuts. Dat de markt jaarlijks met ongeveer vier tot zeven procent groeit, verklaart volgens Vandemoortele waarom de extra productiecapaciteit nodig is. De Belgische voedingsgroep mikt ook op overnames.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home