Vork en Mes

Monday, December 03, 2007

Biolabel voor Le Pain Quotidien

Bakkerijketen Le Pain Quotidien gaat zijn 25 Belgische vestigingen uitrusten met het Bio-label. De keten verkoopt sinds 2005 tal van bioproducten, maar wil die service nu uitbreiden tot de volledige zaak. Bij Le Pain Quotidien is 65 procent van het aanbod al biologisch en de volgende jaren zal dat steeds verder worden uitgebreid. De eerste drie winkels kregen reeds hun certificaat van de bevoegde instantie Certisys.


De stap zal ongetwijfeld gevolgen hebben voor de prijzen van de producten die Le Pain Quotidien aanbiedt. Bioproducten zijn 25 procent tot 30 procent duurder dan gewone producten. Le Pain Quotidien zet zijn expansie ondertussen verder: er wordt een winkel geopend in Madrid en er zijn plannen voor 7 winkels in Londen. In 2008 zal € 15 miljoen worden geïnvesteerd in de Tsjechische fabriek van de groep.


Le Pain Quotidien is het geesteskind van de Brusselse topkok Alain Coumont, die op het einde van de jaren tachtig besloot om zelf brood te gaan bakken omdat hij er niet lukte om brood te kopen dat naar zijn zin was, zonder smaakverbeteraars, bewaarmiddelen en gist. Op 26 oktober 1990 opende Alain Coumont in de Brusselse Dansaertstraat een eerste bakkerij en verbruiksruimte met één lange gemeenschappelijke tafel.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home