Vork en Mes

Monday, October 08, 2007

Galler investeert in Midden-Oosten

De Luikse chocoladefabrikant Galler gaat werken aan een expansie in het Midden-Oosten. Daarvoor wil het bedrijf 2,7 miljoen euro ophalen bij een aantal Qatarese en Libanese investeerders in Londen. De betrokkenen investeerden vorig jaar ook al 3 miljoen euro in de Luikse chocolatier. Die uitbreiding moet tegen 2012 zorgen voor een verdubbeling van de omzet van het bedrijf.


Het geld moet dienen voor de uitbreiding van bestaande vestigingen of om nieuwe winkels te openen. Galler zegt zich in eerste instantie tot zijn bestaande investeerders te willen wenden, maar volgens woordvoerster Justine Galler wordt ook het aantrekken van nieuwe aandeelhouders niet uitgesloten. De familie bezit nog 52 procent van het bedrijf en heeft nog niet beslist of ze inschrijft op de nieuwe kapitaalverhoging.


Justine Galler zegt dat vooral het Midden-Oosten een interessante markt is. “De chocolatiers in die regio doen gouden zaken,” voert ze aan. De Galler-chocolade ligt nu wereldwijd in de rekken van ongeveer 2.000 verkooppunten. Het gaat daarbij om een aantal bijzonder prestigieuze locaties, zoals de Galeries Lafayette in Parijs, Harrods in Londen en vitrines in Berlijn en München.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home