Vork en Mes

Saturday, July 21, 2007

Douwe Egberts met koele koffie in België

Douwe Egberts heeft bekend gemaakt Café Smooth, een koele koffie, te zullen lanceren op de Belgische markt. De West-Vlaamse drankenverdeler Jet Import, dat ook Red Bull en het bier Corona in ons land lanceerde, staat in voor de distributie van het product. Café Smooth is een koele koffiedrank met een vleugje mokka en werd eerder al in Frankrijk en Nederland gelanceerd.


In een eerste fase zal het drankje gekocht kunnen worden in tankstations aan autosnelwegen, op trendy locaties aan de kust, in de grote steden en in de winkels van Carrefour en Cora. Ook Coca-Cola begaf zich onlangs in dit segment met de lancering in Frankrijk van Coca-Cola Blak, een mengeling van cola en koffie-extracten. Plannen voor België heeft Coca-Cola met zijn nieuwe product nog niet.


In Nederland lanceert Douwe Egberts lanceert een nieuwe koffiecaféformule. De koffieproducent ziet naar eigen zeggen een behoefte aan bijzondere koffiesoorten en wil zijn klanten kennis laten maken met de nieuwste en lekkerste koffie op de markt. Volgens de directie wil Douwe Egeberts met de koffiecafés zijn klanten het vertrouwde thuisgevoel ook buitenshuis aanbieden.


De nieuwe formule van Douwe Egberts kent drie verschijningsvormen. Koffie To Go staat voor het snelle kopje koffie, terwijl men met Koffie Café meer tijd kan uittrekken voor zijn koffie. Tenslotte is er Koffie&Kado - wat Douwe Egberts zelf zijn vlaggenschip noemt - een winkel voor de koffieliefhebber in combinatie met een koffiecafé. Het ligt in de bedoeling om dit jaar in Nederland verschillende nieuwe vestigingen te openen. De primeur is voor Maastricht.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home