Belg koopt minder verse vis
Het aangekochte volume is wel gedaald, maar toch zijn de bestedingen gestegen, omdat vis duurder is geworden. De gemiddelde prijs voor verse vis, week- en schaaldieren bedroeg vorig jaar 9,96 euro per kilogram. Per hoofd werd 57,8 euro uitgegeven aan vis. Verwerkte vis blijkt dan weer een groeiend segment te zijn. Bijna de helft van het aangekochte volume vis, week- en schaaldieren is verwerkt. Nochtans is ook de prijs van verwerkte vis gestegen.
Per hoofd werd vorig jaar 1,65 kg diepvriesvis gekocht of 3,1 procent meer dan het jaar voordien. Daarnaast blijkt dat de viskleinhandel een belangrijk verkoopkanaal is, hoewel het aantal vishandelaars jaarlijks lichtjes daalt. De laatste jaren is er overigens een duidelijke groei te merken voor de discounters en buurtsupermarkten, al was het vorig jaar voor deze kanalen een minder goed visjaar door het slechte mosselseizoen.
Tot slot blijkt dat alleenstaanden vis, week- en schaaldieren kopen in de supermarkt. De gespecialiseerde viswinkels krijgen dan weer vooral tweeverdieners, gepensioneerden en kostwinners over de vloer.
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home