Vork en Mes

Saturday, April 28, 2007

Uitbreiding bij HGC-Hanos Antwerpen

De Antwerpse horecagroothandel HGC-Hanos heeft zijn vernieuwde vestiging in gebruik genomen. De verkoopsoppervlakte is daarbij uitgebreid van 6.500 vierkante meter tot 17.000 vierkante meter. Met die uitbreiding wil Hanos voortaan ook in België mikken op het volledige pakket van horeca. Met de uitbreiding is op termijn een totale tewerkstelling van honderd mensen voorzien.


HGC is in Antwerpen al dertig jaar actief, maar in 2000 werd het bedrijf door een zware brand vernield. Nadat twee jaar een onderkomen gevonden werd in de toenmalige magazijnen van Hugo Van Praag, werd in het industriegebied van Wommelgem echter een nieuwe vestiging geopend met een oppervlakte van 6.500 vierkante meter. Even later volgde de fusie met het Nederlandse Hanos.


De rest van de site werd geruime tijd verhuurd aan andere bedrijven, maar omwille van de uitbreidingsplannen werden die contracten uiteindelijk opgezegd. Achter de schermen werd de zaak uitgebouwd tot een totale oppervlakte van 17.000 vierkante meter. De site omvat nu ook een nieuw grand café, een verse visafdeling, patisserie, delicatessen, een aparte poulierafdeling. In de toekomst wordt ook horeca-meubilair aangeboden.


Daarnaast werd ook een verdubbeling van het diepvries- en het zuivelgedeelte, het meubilair en de afdeling keukenapparaten gerealiseerd. Met de verruiming mikt HGC-Hanos nu ook op een markt, die de groep ook al in zijn Nederlandse vestigingen bewerkt. Daar wordt immers gemikt op het volledige pakket van horeca. “We willen frituren en sterrenrestaurants,” luidt het. “Maar ook elke kmo met een eigen keuken is welkom.”


In dat kader wordt in Antwerpen ook gestart met een eigen leveringsdienst. In Nederland maakt die activiteit zelfs veertig procent uit van de omzet. Hanos is een Europees marktleider op het gebied van horeca-diensten. Zo heeft Hanos in Apeldoorn een eigen wildfabriek die heel Europa bevoorraadt.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home