Rog is vis van het jaar
De VLAM zet elk jaar een bepaalde vissoort in de kijker. Die krijgt dat jaar dan extra aandacht via enkele speciale promotieacties. Zo ontwikkelde Guy Van Cauteren, chef-kok van 't Laurierblad in Berlare, een folder met enkele recepten die gratis verkrijgbaar zal zijn in de vishandel. In het najaar organiseert de VLAM ook een receptenwedstrijd met de rog. Dan wordt op zoek gegaan naar de beroepskok die het lekkerste en origineelste rog-recept weet te bereiden.
De rog is een platte, grote vis met een lange, puntige staart en fors ontwikkelde borstvinnen of vleugels. Het culinaire aspect van de rog draait volledig om die vleugels. Rog is bovendien een magere vissoort, rijk aan eiwitten, vitamine A en mineralen. De meest verkochte rogsoort in Vlaanderen is de stekelrog. Vorig jaar bedroeg de aanvoer van rog 1.757 ton.
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home