Vork en Mes

Sunday, April 15, 2007

Nederlandse wereldprimeur voor Hoegaarden

Brouwerij InBev lanceert in Nederland de Hoegaarden Rosé en Citron, twee varianten van het witbier. Bij Hoegaarden Citron werd aan het originele witbier een smaak van citroen en limoen toegevoegd, verkregen door het gebruik van natuurlijke aroma’s. Nederland krijgt bovendien ook de internationale primeur voor Hoegaarden Rosé, want het is het eerste land waar deze variant verkrijgbaar zal zijn.


Hoegaarden Citron komt als eerste op de markt. Het is het originele witbier met drie procent alcohol met de smaak van citroen en limoen, verkregen door toevoeging van natuurlijke aroma's. Hoegaarden Rosé en Hoegaarden Citron zullen op de Nederlandse markt aangeboden worden in de horeca en als sixpack in supermarkten en drankenhandels. Het is echter niet zeker of de twee varianten ook in België op de markt komen.


Volgens InBev is dit soort gearomatiseerde bieren zeker in Nederland in opmars. Nederland vormt volgens InBev samen met België en Frankrijk volgens InBev één van de belangrijkste markten voor Hoegaarden. “Dankzij de zoete smaak zijn ze vooral bij jongeren en vrouwen populair. Zeker in Nederland bestaat daarvoor bijzonder veel interesse,” voert de brouwerij aan.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home