Vork en Mes

Saturday, April 28, 2007

Duitsers zijn dikste Europeanen

De Duitsers zijn de dikste burgers van de Europese Unie. Dat is het gevolg van een combinatie van bier, vet en een gebrek aan beweging. Dat blijkt uit een studie van de International Association for the Study of Obesity (IASO). De onderzoekers stellen dat de Duitser gemiddeld evenveel weegt als een Amerikaan. Voordien werd de lijst van de dikste Europeanen aangevoerd door Tsjechië, Cyprus en Groot-Brittannië.


Volgens de onderzoekers kampt 75 procent van de Duitse mannen en 59 procent van de Duitse vrouwen met overgewicht. Zestig procent van de Duitsers beweegt onvoldoende. Bovendien halen Duitsers 35 procent van hun energiebehoefte uit vet, terwijl dat eigenlijk maximaal 30 procent mag zijn. Ook de bierconsumptie speelt een rol. De calorieën in bier verzadigen niet, maar installeren zich als extra kilo's.


Vooral mensen met een laag inkomen of opleiding kampen vaker met overgewicht. Volgens de organisatie is zwaarlijvigheid een wereldwijde epidemie geworden. Daardoor ontstaan welvaartsziekten zoals diabetes, hart-en vaataandoeningen of verscheidene kankers. Dat heeft volgens de IASO ook gevolgen voor de economie. Zes procent van de Europese uitgaven voor de gezondheidszorg gaat naar ziekten die veroorzaakt zijn door overgewicht.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home