Vork en Mes

Sunday, April 15, 2007

China drijft melkproductie op

Sinds het begin van deze eeuw is de melkproductie in China verdubbeld tot een volume van 28,6 miljoen ton. Dat is ruim vijf procent van het wereldwijde productievolume. De Chinese overheid is sinds het begin van de jaren negentig gestart met een het stimuleren van de productie en consumptie van melk. Tegen 2020 zou China 60 miljoen ton melk moeten produceren.


Op dat ogenblik zou China ongeveer 42 liter melk per persoon moeten voorzien. Dat is nog steeds maar de helft van het huidige wereldgemiddelde van 83 liter. De gemiddelde consumptie op het platteland, waar ongeveer 60 procent van de bevolking woont, lag in 2005 op ongeveer 8,7 liter per persoon. In de Chinese steden wordt ongeveer 25 liter geconsumeerd. Voor de volgende jaren wordt een jaarlijkse consumptiegroei van 4 procent verwacht.


Vooral de Chinese consumptie van zuiveldranken, desserts en yoghurts zullen volgens analisten de volgende jaren een aanzienlijke groei kennen. Dat is volgens hen een gevolg van de stijgende inkomens, de voortschrijdende verstedelijking, de snel stijgende penetratiegraad van supermarktketens en de toegenomen invloed van westerse voedingspatronen, vooral in de stedelijke gebieden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home