Vork en Mes

Sunday, April 15, 2007

Britten verbieden pikant bier

Brouwerij Huyghe uit Melle dreigt een belangrijk deel van zijn Britse markt te verliezen. De flessen van Rubbel Sexy Lager van Huyghe worden er op vraag van de Britse consumentenorganisatie Portman Group uit de rekken genomen. Het etiket van het bierflesje wordt te uitdagend genoemd. Daarop staat immers een vrouw die haar bikini uittrekt. Haar lichaam wordt nog door een laagje verborgen, maar dat kan weggekrast worden.


Er was volgens Portman Group geen probleem geweest indien de vrouw op een flesje frisdrank had gestaan. Mensen gaan zich volgens de consumentenorganisatie echter gemakkelijker ongehoord gedragen als ze bier drinken. De organisatie vreest dat de foto Britten aanzet om bier te drinken, met meer tienerzwangerschappen en seksueel overdraagbare ziektes tot gevolg.


Brouwerij Huyghe zegt de beslissing niet te kunnen begrijpen. “Rubbel is een premiumpils die men speciaal koopt om iemand te verrassen,” wordt er opgemerkt. “Bovendien kost het 30 procent meer dan een gewoon pintje. In Engeland koop je het in de winkel voor 1,56 pond (2,30 euro). Die prijs schrikt jongeren af.” Portman Group begon zeven jaar geleden al met zijn protestacties tegen Rubbel.


Door de verbanning uit de rekken, dreigt Huyghe 80 procent van zijn Britse markt kwijt te raken. Toch maakt de brouwerij zich niet veel zorgen. Rubbel Sexy Lager doet het volgens de brouwerij, die vooral gericht is op export, immers ook bijzonder goed in Italië, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Zwitserland. Rubbel Sexy Lager is ook op de Belgische markt te verkrijgen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home