Vork en Mes

Saturday, March 17, 2007

Witloofoogst wordt kunst

In de Brugse Kunstacademie loopt nog tot en met 1 april een witloof-tentoonstelling van de Brugse kunstenaar Pierre Goetinck. De kunstenaar heeft in de Bogardenkapel van de Kunstacademie witloof geplant en wil de groenten na hun groeiproces op 1 april uitdelen aan de bezoekers. Met het project wil de kunstenaar naar eigen zeggen de interesse bij het grote publiek voor verse groenten en zelfgemaakte soep stimuleren.


Initiatiefnemer is het Cultuurcentrum Brugge. De Bogardenkapel wordt via een Freespace met een beurtrol ter beschiking gesteld van kunstenaars. Pierre Goetinck heeft de kapel in het donker gehuld om het witloof nog te laten groeien. Er wordt een oogst van ongeveer 240 kilogram verwacht. Die zal op de laatste dag van de tentoonstelling uitgedeeld worden.


Vorig jaar deed Goetinck al iets met vergeten groenten in de tuin van het Gezellemuseum. "Ik wil met dit project de groente terug onder de aandacht brengen," voert hij aan. "Mensen kweekten vroeger zelf groenten, nu onderhouden ze nog met moeite hun tuin. Volgens de eindtermen van het onderwijs moet een kleuter al in staat zijn met een computer te werken. Een 18-jarige zou volgens mij ook in staat moeten zijn verse soep te maken."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home