Nederland verkiest ui boven bloemkool
De bloemkool is niet langer de populairste groente van Nederland. Deze positie wordt sinds dit jaar ingenoemen door de ui. De jaarconsumptie daarvan is op 36 maanden tijd gestegen van 6 kilogram naar 6,70 kilogram per huishouden.
De consumptie van bloemkool kon deze stijging volgens het Agrarisch Dagblad niet bijbenen. De stijging van de ui-consumptie zou vooral te danken aan zijn toenemende populariteit als smaakmaker in gerechten.
De ui heeft bovendien een hoog gehalte aan vitamine B6, wat een belangrijke rol zou spelen bij het gezond en soepel houden van de huid. Ook zouden uien goed zijn voor het behoud van de concentratie.
De consumptie van bloemkool kon deze stijging volgens het Agrarisch Dagblad niet bijbenen. De stijging van de ui-consumptie zou vooral te danken aan zijn toenemende populariteit als smaakmaker in gerechten.
De ui heeft bovendien een hoog gehalte aan vitamine B6, wat een belangrijke rol zou spelen bij het gezond en soepel houden van de huid. Ook zouden uien goed zijn voor het behoud van de concentratie.
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home