Moutbier zonder gluten
Een Finse brouwer heeft bekend gemaakt het eerste moutbier te hebben ontwikkeld zonder gluten, een allergene stof die in graan zit en het dieet van miljoenen mensen wereldwijd beïnvloedt. "De zwakke concentratie gluten van de Kukko Pils is uitzonderlijk", verzekerde algemeen directeur Rami Aarikka van brouwerij Laitilan.
"Het bier, dat het label 'glutenvrij product' kreeg, bevat slechts vier milligram gluten per liter, wat onder de toegelaten hoeveelheid is die patiënten verdragen," liet Aarikka weten. Hij benadrukte dat hij al verschillende voorstellen van Europese verdelers heeft gekregen.
Mensen die geen gluten kunnen verdragen, mogen geen moutbier drinken, omdat dat ontstaat door gisting van gerst, dat veel gluten bevat. Brouwers hebben al speciale glutenvrije bieren ontwikkeld op basis van boekweit, gierst en maïs.
"Het bier, dat het label 'glutenvrij product' kreeg, bevat slechts vier milligram gluten per liter, wat onder de toegelaten hoeveelheid is die patiënten verdragen," liet Aarikka weten. Hij benadrukte dat hij al verschillende voorstellen van Europese verdelers heeft gekregen.
Mensen die geen gluten kunnen verdragen, mogen geen moutbier drinken, omdat dat ontstaat door gisting van gerst, dat veel gluten bevat. Brouwers hebben al speciale glutenvrije bieren ontwikkeld op basis van boekweit, gierst en maïs.
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home