Diepvriesbrood gaat beter ruiken
Voorgebakken diepvriesbrood heeft een groot nadeel ten opzichte van vers brood. Het ruikt immers lang niet zo lekker. Onderzoekers aan het Massachusetts Institute of Technology hebben nu echter een methode gevonden waarbij de geur pas vrijkomt als het product in de verhit is. De onderzoekers claimen dat hun ontdekking het marktpotentieel voor diepvriesbrood aanmerkelijk zal verhogen.
De onderzoekers maken gebruik van een geur-olie die gevangen zit en een capsule van gelatine en arabische gom. Deze capsule zorgt ervoor dat de geurstoffen tijdens het pre-bakproces bewaard blijven en niet vervliegen. Volgens de onderzoekers heeft de methode geen invloed op de houdbaarheid van het diepvriesbrood, en is de methode makkelijk toepasbaar in een gewoon bulkproces.
De onderzoekers maken gebruik van een geur-olie die gevangen zit en een capsule van gelatine en arabische gom. Deze capsule zorgt ervoor dat de geurstoffen tijdens het pre-bakproces bewaard blijven en niet vervliegen. Volgens de onderzoekers heeft de methode geen invloed op de houdbaarheid van het diepvriesbrood, en is de methode makkelijk toepasbaar in een gewoon bulkproces.
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home