Vork en Mes

Monday, March 03, 2008

Broodje kaas is Nederlandse onbijtfavoriet

Onze noorderbuur blijft als onbijtfavoriet het houden bij het bruine broodje met kaas, niettegenstaande Nederland een grote culinaire evolutie kent. Dat blijkt uit een enquête van het Amsterdamse beurs- en congrescentrum RAI. Een groot gedeelte van de ondervraagden stelt daarbij dat brood onmisbaar is in het dagelijkse leven. Er is ook een stijgende interesse in gezonde broodvariëteiten.


De Nederlandse warme bakker doet het nog goed in zijn dagelijkse handel, gezien de grote diversiteit van broden, zoals meergranenbrood, bruinbrood of volkorenbrood. Sommige warme bakkers zijn trouwens niet alleen gekend om hun brood, maar ook voor geraffineerde vormen van patisserie. Veertig procent haalt zijn brood bij de bakker. De rest stapt daarvoor de supermarkt binnen.


Uit dezelfde enquête bleek ook dat één op drie Nederlanders zijn brood het liefst belegd zag met fijne vleeswaren, met als uitschieter rosbief, ham en worst. Het zoete beleg, zoals jam en hagelslag, genoot slechts de voorkeur van een klein gedeelte van de ondervraagde personen. De brooddoos is nog steeds populair, want vier op tien Nederlanders nemen die nog dagelijks meer naar hun werk. Eén op vijf Nederlanders eet nog in de kantine. (HJL)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home