Vork en Mes

Friday, February 29, 2008

Voortaan kan een Bolleke in een Handje

Brouwerij De Koninck – producent van het beroemde Bolleke - uit Antwerpen viert zijn 175ste verjaardag. Dat gaat niet alleen gepaard met een uitgebreid feestprogramma, maar ook met een aantal nieuwe introducties. Zo brengt De Koninck een nieuw bier, een nieuwe fles en een nieuw glas op de markt. Verder zal de Antwerpse brouwerij later dit jaar een kijkkookboek uitgeven en zal er een kunstwedstrijd voor bierviltjes worden georganiseerd.
Ter gelegenheid van deze nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van De Koninck, heeft de brouwerij zich een aantal ambitieuze doelstellingen gesteld. “We willen onder meer opnieuw meer in de smaak vallen van het jeugdige publiek,” stelt algemeen directeur Bernard Van den Bogaert. “Daarnaast willen we het vooroordeel uit de wereld helpen dat bier op fles minder smakelijk is dan bier op vat.”


Opvallend is dat De Koninck weer opnieuw naar verdere horizonten lonkt. “Het Bolleke heeft een bijzonder nauwe band met Antwerpen,” aldus nog Bernard Van den Bogaert. “Dat zijn minnaars. Maar er moet voor gezorgd worden dat die omarming niet te fel is. Daarom willen we in de toekomst dat Antwerpen een etalage blijft voor De Koninck, maar de wereld is onze winkel.”


In dit feestjaar wil De Koninck ook met enkele innovaties uitpakken. Zo komen er met Ruby Red en Golden Blond twee nieuwe bieren, die beide geserveerd worden in een fles ‘Gusto 1833’. Dat is volgens Bernard Van den Bogaert een elegante fles die op tafel niet zal misstaan naast een wijn- of champagnefles. De Gusto 1833 zal aan het grote publiek worden voorgesteld tijdens Antwerpen Proeft op 22 augustus. Daarna zal ze aan restaurants en supermarkten geleverd worden.


Bovendien komt er naast het beroemde Bollekes-glas voortaan ook het Handje. Daarmee wil de brouwerij zich vooral richten op de jeugd en de thuisconsument. Het nieuws glas wordt onder meer aangeboden bij aankoop van een bak De Koninck. Ook op café of restaurant zal het nieuwe glas beschikbaar zijn. Verder zal De Koninck later dit jaar ook een kijkkookboek, met recepten van gerenommeerde Antwerpse chef-koks, voorstellen.


Verder organiseert De Koninck dit jaar nog een kunstwedstrijd waarbij de consument zijn creatief talent aanbod kan laten komen op één zijde van de bierviltjes van de brouwerij. De twee meest creatieve inzendingen worden bekroond met een werk van de Antwerpse kunstenaar Fred Bervoets, die tijdens zijn carrière ook al ettelijke bierviltjes heeft volgetekend.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home